Webinars

Live webinars

Het lijkt erop dat we momenteel geen webinar(s) gepland hebben.

Webinar recaps

Crony Robots: grip op je cijfers in coronatijden

Info. Een gezondheidscrisis van deze omvang is onbekend terrein voor iedereen. In deze woelige tijden komen er bij ondernemers dan ook veel nieuwe vraagstukken bovendrijven. Hoe houd ik rekening met corona in mijn planning? Verandert het betalingsgedrag van mijn klanten? Hoe productief zijn mijn thuiswerkers?

Onzekere tijden vragen om een zekere aanpak.

In deze webinar gaan robotiseringsexperts Chiel en Raf van Crony Robots de strijd aan met onzekerheid. Gewapend met hun expertise in cloudrobots en dashboarding bieden ze ondersteuning in het ontwikkelen van real-time en relevant inzicht in jouw onderneming, wat de specifieke doelen van jouw onderneming ook mogen zijn.

Vroegtijdig bijsturen kan cruciaal zijn in tijden van financiële druk. Door data op de juiste manier in te zetten, houd je grip op je cijfers. Na deze webinar weet jij hoe dat moet. Zo blijf je corona vóór!

Leap Forward: Design Thinking in de praktijk: de versneller voor élk bedrijf

Info. Design Thinking komt dan wel uit de designwereld, maar het is lang niet exclusief voor de creatieve industrie.

Meer zelfs, design thinking wordt op ontelbaar veel plaatsen en manieren toegepast. Soms zelfs onbewust: het eerste vliegtuigje zonder motor is een uitstekend voorbeeld van. In de kern draait het hem om het toepassen van principes die de mens centraal zetten om innovatieve oplossingen te zoeken voor soms lijvige problemen.

De technieken van design thinking zijn dan ook een ontzettende procesversneller. Elke organisatie kan waarde creëren door ze toe te passen. In deze webinar deelt David Morgan (Strategic Design Lead bij Leap Forward) de principes en enkele pragmatische tools waar jij mee aan de slag kan. 

David heeft meer dan twintig jaar ervaring in het ontwerpen van digitale oplossingen en ondersteunt organisaties bij digitale transformatie.

AGConsult: Hoe inspelen op het veranderde gedrag van je klanten en doelgroep?

Info. Plots is alles anders. Je (potentiële) klanten leven in een andere wereld. Denken en gedragen zich anders.

  • Hoe kan je zorgen dat je in deze steeds veranderende tijden optimaal blijft inspelen op je klanten?
  • Wat zijn de verschuivingen in hun gedrag? Wat zijn hun nieuwe behoeftes? Hun nieuwe zorgen?
  • Wat moet je veranderen om te zorgen dat je klanten tevreden klanten blijven?

Karl Gilis (oprichter AGConsult en conversie-expert) toont methodes en tips om je veranderde klant te doorgronden, en op basis daarvan je website en communicatie meteen aan te passen. Zonder theoretisch gewauwel. Maar op basis van wat Karl de voorbije 30 dagen heeft zien veranderen qua gedrag bij de klanten van zijn klanten.

Tomorrow: Wat nu met rekrutering?

Info. Heel wat bedrijven staan momenteel voor een uitdaging en gaan in overlevingsmodus. Jobs en sollicitaties zijn vooral een heikel punt: de ene schrapt vacatures, de andere krijgt ze niet ingevuld. Recruiting marketing agency Tomorrow weet raad, en vaardigt hun founders Alexander Synhaeve en Gauthier Van Walleghem af voor een verhelderend webinar.

Daarin wordt een een duidelijk beeld geschetst van de huidige situatie en de vacaturemarkt, met nieuwe inzichten en een resem tips en tricks. Er wordt dieper ingegaan op hoe je vandaag de dag talent aantrekt en behoudt, o.a. met moderne tactieken als videomarketing, en Gauthier en Alexander delen de resultaten van hun enquête bij een 100-tal Vlaamse bedrijven over de impact op employer branding en rekruteringsstrategie.

WinWinner: Crowdlending tijdens Corona met WinWinner

Info. Matthias Browaeys, de founder van WinWinner, legt jou in 7 stappen crowdlending volledig uit. Crowdlending verschilt van zijn tegenhanger crowdfunding in het kleine detail dat op termijn het geld terugbetaald wordt.

Deze strategie is vaak het begin van een langer financieringstraject, omdat ze het pad vrijmaakt voor andere kanalen. Met deze opvallende manier van geld ophalen zorgde WinWinner ervoor dat al meer dan 250 ondernemingen gefinancierd werden.

Wat geven we jou mee?

  • Waarom je als ambitieuze ondernemer aan crowdlending zou moeten doen.
  • De kracht van het netwerk: wat je van Balls&Glory kunt leren over kapitaal ophalen.
  • Hoe je de ideale financieringsmix samenstelt die je duurzaam laat groeien.
  • Netwerkfinanciering ophalen in minder dan 30 dagen door deze uitzonderlijke methode.
  • Waar je op moet letten en wat de meest gemaakte fouten zijn bij financiering ophalen.

Na deze sessie ben je helemaal mee, en klaar om financiering op te halen bij het brede publiek.

Authority: Haal meer uit je content marketing

Info. Content marketing is een tactiek die in deze crisistijd meer en meer haar plaats opeist. Nu budgetten zijn geslonken en elke cent twee keer wordt omgedraaid, loont het zoveel te meer om authentieke verhalen te vertellen over je merk en je potentiële kopers warm te maken met waardevolle content. Wat die content kan zijn, hangt volledig af van wat jouw bedrijf aanbiedt, de middelen die je in huis hebt om content te gaan maken – en natuurlijk ook van wat jouw (potentiële) klanten waardevol vinden.

Alexander Schmitt, content marketer pur sang en founder van Authority.Biz, vertelt in dit webinar waar je op moet letten om content marketing maximaal te doen renderen. In een gesprek met Thomas Joos geeft hij de 10 pijlers van zijn visie mee, gebaseerd op beproefde tactieken en met echte voorbeelden uit het bedrijfsleven.

Businezz Booster: Hoe versnel je je digitalisering?

Info. We leven in een continu veranderende en digitaliserende wereld. Dat brengt een arsenaal opportuniteiten, maar ook de nodige uitdagingen met zich mee. Frederik coacht al jaren vanuit eigen ervaring bedrijven en ondernemers om hun sterktes te leren kennen. Als een van de experten van De Digitale Versnelling van Telenet en coach Digitaal Versterken bij Businezz Booster, gaat hij samen met jou op zoek naar de beste manier om digitalisering optimaal te benutten in je bedrijf.

Veerle Dobbelaere: Hoe creëer ik mentaal en emotioneel meer ademruimte?

Info. Veerle Dobbelaere geeft mensen en bedrijven meer ademruimte voor meer energie, meer focus, betere prestaties en meer levenskwaliteit. Naast actrice is Veerle dus ook professioneel en gecertificeerd mental coach. Ze is ervan overtuigd dat we allemaal beschikken over de kracht en het vermogen die nodig zijn om onszelf op te tillen, zelfs onder de lastigste omstandigheden.

Hoe brengen we ons systeem tot rust via ademhaling? Hoe zouden we beter kunnen omgaan met prikkels van buitenaf? Wat met moeilijke emoties? Als coach durft Veerle benoemen wat er is, te confronteren waar nodig en vooral te leiden naar wat beter kan.

En dat allemaal op een persoonlijke manier. Want wat versta jij onder ‘ademruimte’?

23G & SalesLift: Hoe bouw je je ideale salesorganisatie voor straks?

Info. Waar de meesten onder ons de afgelopen jaren de wind mee hebben gehad, leven we nu in een situatie waarbij voor nagenoeg iedereen een stevige economische tegenwind heerst.

Om ondanks deze tegenwind toch als bedrijf succesvol te blijven, gaat er de komende tijd meer gevraagd worden van je commerciële organisatie dan ooit tevoren. Tobias de Wolff (23G) & Terry van den Bemt (SalesLift) nemen je mee aan de hand van Terry zijn nieuwste boek – De Sales Architect (top 20 op ManagementBoek.nl) wat de belangrijkste dingen zijn waar je aan moet werken, zodat je je organisatie kan voorbereiden om straks, als de mist optrekt, van pole position te kunnen vertrekken.

Fly Consult: Leiderschap, risico & besluitvorming in onzekere tijden

Info. Wat tot voor kort ondenkbaar was, is vandaag de realiteit voor ieder van ons. De dreiging van het coronavirus toont onze kwetsbaarheid op alle domeinen van ons persoonlijk, sociaal en economisch leven. De uitdagingen zijn ongekend en groot.

Wat kan leiderschap betekenen in deze context? Hoe kan je in deze vreemde en onzekere tijden effectieve beslissingen nemen als leider? Hoe ga je om met de angsten en zorgen die deze situatie oproept? Hoe blijf ik persoonlijk op een wendbare manier omgaan met deze totaal nieuwe situatie? FLY Consult deelt graag zijn ervaring en expertise via een gratis interactief webinar, gehost door Teamleader & WorkSmarter.eu.