Graag delen we hieronder met jou een template die makkelijk inzetbaar is in je werkomgeving. Deze template omvat:

  • werknemers worden verplicht om van thuis te werken

Je kan de template terugvinden via deze link of hem kopiëren hieronder.

***

Titel: Een update over het coronavirus (COVID-19)

Dag iedereen,

Onze testdag thuiswerken op [datum] was een succes. De resultaten van het feedbackformulier tonen aan dat de testdag thuiswerken voor de meesten [goed tot uitstekend] is verlopen [score] en dat jullie zich voldoende voorbereid voelen [score]. 

Maar zoals jullie merken evolueert de situatie heel snel. Wij willen als bedrijf bijdragen tot het afvlakken van de curve. Daarom zullen we vanaf [datum] extra maatregelen nemen (die van kracht zijn tot tenminste [datum]):

  • Alle werknemers worden verplicht om van thuis te werken.
  • We raden aan om alle externe meetings van op afstand te organiseren.
  • Alle werkgerelateerde reizen worden opgeschort.
  • Er worden geen externe bezoeken toegestaan in geen enkel kantoor.
  • Alle events in alle kantoren worden afgelast.

Indien nodig kan je tijdelijk kantoormateriaal [extra scherm, toetsenbord…] meenemen naar huis. 

Indien je externe meetings hebt gepland, gelieve dan aan de externe partij te vragen om de meeting vanop afstand te laten verlopen. 

Indien je van plan was te reizen gedurende deze periode, gelieve een alternatief te voorzien en toekomstige meetings te houden vanop afstand, via één van de tools voorhanden [Slack/Zoom/telefoon]. 

Indien je verantwoordelijk bent voor het organiseren van een event gedurende deze periode, gelieve de aanwezigen te informeren dat het event is afgelast of uitgesteld naar een latere datum. Indien mogelijk kan je ervoor kiezen om het event te organiseren vanop afstand (via [Zoom]). 

Indien je externe bezoekers verwacht (incl. job interviews), gelieve hen te informeren dat de vergadering zal plaatsvinden vanop afstand en ze niet naar kantoor moeten komen. 

Indien je je ziek voelt, een (lichte) hoest hebt, lichte koorts hebt (37,3° of meer) of in contact bent gekomen met een vermoedelijke of bevestigde coronapatiënt, moet je thuis blijven en contact opnemen met [verantwoordelijke]. 

We houden je op de hoogte van het verdere verloop van de situatie. Indien je vragen hebt in tussentijd, aarzel dan niet om contact op te nemen met [verantwoordelijke].

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in