Leren uit het verleden is altijd een goed idee. Het helpt ons de eigen miserie te relativeren, en lessen te trekken uit gemaakte fouten. Maar wat als we zelfs niks fout deden, maar wel samen de gevolgen van een crisis moeten dragen? Dan loont het te kijken naar hoe anderen voor ons een gelijkaardig lot hebben getrotseerd. 

Ex-jurist, ondernemer en huidig commercieel manager van KV Kortrijk Karel-Jan Vercruysse schreef er een whitepaper over: 5 bedrijven die sterker uit de financiƫle crisis van 2008 zijn gekomen, en wat we van hen kunnen leren.

Hoe die whitepaper tot stand kwam, lees je in deze blog. Je kan de whitepaper onderaan downloaden.

Angst voor de recessie

“Als commercieel manager bij KV Kortrijk kom ik vaak met onze partners in contact, waaronder een groot aantal kmo’s. Mijn vorig bedrijf gaf bovendien strategisch advies aan voornamelijk kmo’s. Ik ken dus heel veel kmo-ondernemers,” aldus Karel-Jan. “Toen Corona toesloeg, heb ik met een aantal onder hen gebeld. Velen waren erg bang. Ze hadden zelfs meer schrik voor het welzijn van hun onderneming dan hun eigen welzijn. Niet zozeer voor de korte termijn, maar voor de recessie die ongetwijfeld om de hoek loert.”

“Dat zette mij aan het denken: een aantal jaar geleden deed ik redelijk wat research naar de crisis van 2008, en in het bijzonder de bedrijven die de crisis glansrijk doorstaan hebben. Zo kreeg ik het idee om me opnieuw in dat onderwerp te verdiepen. Ik wilde voornamelijk de vraag beantwoorden: wat hebben die bedrijven gemeen? Wat verbindt hen, dat ze erin geslaagd zijn winnend uit die crisis te komen?”

Leren uit vijf opvallende cases

“Door de cases naast elkaar te leggen, begon ik bepaalde systemen te zien. Bedrijven die op het juiste moment de juiste dosis empathie, creativiteit en innovatie voor de dag legden, konden daar de vruchten van plukken. Uiteindelijk heb ik de meest opvallende cases in de whitepaper gegoten: Netflix, Groupon, AutoZone, Amazon en Domino’s Pizza.”

Bedoeling van de whitepaper? Ondernemers helpen met opgeheven hoofd naar deze lastige tijden te kijken, en ze het besef meegeven dat er uitwegen zijn uit elke crisis. Ik beweer zeker niet alle antwoorden te hebben. Er is ook geen pasklaar antwoord, want elke onderneming zit anders in elkaar en niet iedereen beschikt over dezelfde middelen. Maar er zijn opportuniteiten voor elk bedrijf. Wie bereid is met een innovatieve en open geest naar de feiten te kijken, weet die wellicht ook te vinden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in