Op 11 maart lanceerde Teamleader worksmarter.eu, gesteund door andere bedrijven zoals Unizo, madewithlove, Telenet Business en Flanders Investment & Trade. Geen commerciële actie, maar een platform om kmo’s met elkaar te verbinden en de nodige kennis en tools te bieden om de impact van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken. 

De nieuwe realiteit vraagt om slimmer werken

“Het coronavirus dicteert onze realiteit”, vertelt Jeroen De Wit, CEO van Teamleader. “Vandaag is er zo goed als geen ander nieuws. Echter, praktische info voor onze kmo’s om slimmer te werken was er tot voor kort nauwelijks. Veel te weinig, vonden we. Meestal ging het over de epidemie zelf of over de maatregelen die we als land moeten nemen om het virus in te dijken, of over handen wassen en in je elleboog niezen.”

“Maar er was bijna geen info te vinden over hoe kmo’s zich kunnen aanpassen aan deze nieuwe realiteit. Daar wilden we met dit initiatief iets aan veranderen. Met dit online platform willen we de kmo-community verenigen en jou als bedrijf alle info en tools aanbieden om slimmer te werken. Zo willen we van deze uitdaging een positief verhaal maken, hoe moeilijk dat op dit moment ook lijkt.”  

Wat vind je op dit platform? 

  • Een reeks blogs door experts die kennis putten uit hun specialisatie om bedrijven te helpen in deze crisis. Denk aan tips rond thuiswerken en virtuele meetings organiseren, maar ook long-reads rond financieel management, het bouwen van een strijdplan, verkopen & HR-beleid voeren ten tijde van Corona, en veel meer. Een levende en voortdurende aangevulde kennisdatabank dus, die inspeelt op de actualiteit en veelgehoorde vragen.
  • Een aantal kant-en-klare templates die je kan inzetten om te communiceren met je personeel, je klanten op de hoogte te houden van gewijzigde service, te communiceren over een geannuleerd evenement, enzovoort.
  • Een uitgebreide kalender vol webinars, zowel gehost door Work Smarter als extern. Hier nodigen we specialisten en gerenommeerde bedrijven uit om in een sessie van 30 à 60 minuten praktisch toepasbare tips of theoretische inzichten te delen met een gevarieerd ondernemerspubliek. Perfect aansluitend bij de blogs en een uitstekende afwisseling tijdens elke thuiswerkdag.
  • Luchtige content, omdat er ook al eens mag gelachen worden. Hier kan je terecht voor Corona-memes, foto’s van opdringerige huisdieren en de meest originele home office setups. Doe gerust mee: tag je berichten op social met #StayingHomeClub en misschien geven we je post of idee een plaats op onze pagina.
  • En dan zijn er nog onze social kanalen: de Facebook-pagina, de Facebook-groep, ons Instagram-profiel en de LinkedIn-pagina. De boodschap is duidelijk: Like, volg, share, en doe vooral mee. Want samen staan we sterker.

Doe je mee? 

Dit platform kan niet leven zonder de inzet van de ondernemerscommunity. We stellen ons platform dus open voor alle kmo’s en ondernemers die het willen horen. En we nodigen jou ook uit om informatie toe te voegen. Interessante blogs kan je delen op deze pagina. Indien relevant, voorzien wij een plekje op het platform.

Heb je nog vragen, suggesties, eender wat? E-mail dan naar worksmarter@teamleader.eu, en we bekijken het graag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in