Door Rutger Teunissen – CEO van 24sessions

De voorbije weken hebben we de situatie rond het COVID-19 virus nauwgezet in de gaten gehouden. Het virus verstoort op ongeziene wijze wereldwijd het dagelijkse (werk-)leven. Meer en meer mensen blijven thuis om mogelijke besmetting te voorkomen.

Terwijl overheden en hulpdiensten er alles in hun macht aan doen om het virus te beheersen, doet het bedrijfsleven er alles aan om hun zaken draaiende te houden. Veel van hen lijden onder de restricties op reizen, al dan niet opgelegd door de overheid, terwijl ze ook moeten zorgen dat medewerkers, partners en klanten niet door hun toedoen met het virus in aanraking komen.

Bij 24sessions weten we maar al te goed dat communicatie vanop afstand alleen werkt in combinatie met persoonlijk contact. Tenminste, onder normale, gezonde omstandigheden. De omstandigheden waar we nu mee te maken krijgen, vragen om een andere aanpak. Eén waarbij contact vanop afstand de norm is.

Als jouw dienstverlening en distributie afhankelijk is van persoonlijke afspraken, dan vormen de huidige gezondheidsvoorschriften mogelijks wel een bedreiging op het vlotte verloop van je zaak.

Hoewel. We leerden dat persoonlijke meetings vervangen kunnen worden door videogesprekken, zeker voor teams die in contact komen met de klant.

Ter illustratie: 

  • Account managers kunnen met klanten in gesprek gaan via live videogesprekken in plaats van hen persoonlijk te bezoeken.
  • Techniekers en andere experts kunnen vanop afstand inspecties voeren via een videogesprek met iemand ter plaatse, zonder zelf fysiek aanwezig te zijn.
  • Adviseurs kunnen klanten raad geven via video van thuis of op kantoor zonder dat klanten hen moeten komen bezoeken in een lokale winkel.

Als specialist in videoconferenties voor klantencontact verbinden we er ons toe om bedrijven en consumenten te helpen die mogelijks een impact ondervinden door het virus.

Wil je graag meer weten hoe 24sessions kan helpen met jouw specifieke situatie? Bezoek dan zeker eens onze website.

P.S.: ben je een non-profit-organisatie? Laat het ons weten en we helpen je op elke mogelijke manier. 

Disclaimer: 24sessions is partner van het Work Smarter-initiatief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in