Webshops. We zagen ze de afgelopen weken soms als paddenstoelen uit de grond schieten. Toen niet-essentiële winkels de deuren sloten, kwam iedereen plots in een digitale versnelling terecht. Één probleem: niet iedereen die aan verkoop doet, heeft per se een fysieke winkel. En ook een webshop is vaak geen ideale oplossing voor hen. Denk maar aan de lokale jeugdbeweging die wafels verkoopt of de voetbalploeg uit de buurt die een BBQ organiseert. 

Work Smarter sprak met Crowdselling, een Belgische startup die een oplossing biedt voor deze verenigingen.

Niet door de coronacrisis, maar vanuit eigen nood, richtte Lukas Van Orshoven Crowdselling op. Met zijn scouts zag hij potentieel in het digitaliseren van hun jaarlijkse geldinzameling. Een goede keuze zo blijkt, want andere jeugdbewegingen, scholen en voetbalclubs klopten ondertussen al aan bij het online platform.

Meerdere verenigingen in één klap

Ook voor kmo’s is het concept interessant. Zij kunnen een partnership aangaan met Crowdselling om enkele producten of pakketten aan te bieden en zo een nieuw verkoopkanaal op te zetten, zonder zware investeringen. Die producten kunnen jeugdbewegingen of verenigingen op hun beurt dan weer verkopen. Ze hoeven dus zelf geen rekken meer af te schuimen om hun snoep of koekjes in te slaan.

“De mogelijkheid voor partnerships is maar nét voor de coronacrisis toegevoegd, maar we merken dat het wel goed werkt” licht Niels Vanden Buverie, verantwoordelijke voor sales en partnerships bij Crowdselling, toe. “Zo hebben we het voorbeeld van Wijnhuis Gheyssens en de Aalsterse scoutsgroep Sint-Aloysius. Zij sloegen de handen in elkaar en haalden zo een omzet van €18.000. Dat is een mooi bedrag en hielp zowel het wijnhuis als de scoutsgroep de lockdown wat te overbruggen.”

En ook grotere kmo’s vinden de weg naar Crowdselling. “Zo hebben we net een samenwerking met Jules Destrooper gelanceerd” zegt Niels. “Als partner hebben zij hun eigen dashboard waarop ze relevante informatie kunnen zien zoals wie er voor hen verkoopt, hoeveel al verkocht is…”

Links: Niels Vanden Buverie, verantwoordelijke voor sales en partnerships
Rechts: Lukas Van Orshoven, founder

Verkopen in competitieverband

Één van de doelen van Crowdselling is om de verkopen van non-profits zo succesvol mogelijk te maken. Dat doen ze door de verkoop te boosten aan de hand van een scorebord. “Want nee, met Crowdselling is het niet de bedoeling om een gewone webshop te worden” verduidelijkt Niels. “We gaan enkel features toevoegen die handig zijn voor de partners én de verenigingen.”

“Het scorebord is daar een concreet voorbeeld van: hoe meer iemand verkoopt, hoe meer punten die krijgt en hoe hoger hij of zij scoort. Ook door te delen op sociale media kunnen punten verdiend worden” verklaart Niels. “De vereniging kan dan de top 3 belonen. Zo worden deelnemers extra gemotiveerd om veel te verkopen.”

Het scorebord dat onderdeel is van het Crowdselling dashboard.

Wat de toekomst brengt? Daar is Niels vastberaden in: “Naar de toekomst toe is het de bedoeling om echt het go-to fundraising platform voor scholen en verenigingen te worden. We willen een compleet aanbod aan kant-en-klare verkoop bieden aan onze partners én onze klanten.”

Wil je meer weten of een verkoop organiseren via Crowdselling? Bekijk de mogelijkheden op hun website!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in