We doen het allemaal: dromen over een periode waarin alles weer ‘normaal’ is. Denken aan een idyllisch strand, een favoriet restaurant. Grootse plannen maken, en goede voornemens – zoals meer sporten en meer quality time – tijdens de lockdown, dat soort gedachten houden we graag in leven.

Net die dromen en voornemens kan je kwijt op de website whatwillyoudoaftercorona.com, onder de hashtag #aftercorona. 

Het idee voor het initiatief? Daar kwam Jeremy Vanmaele, creative director bij creative agency Friendship, op tijdens een – hoe kan het ook anders? – lange wandeling met zijn vriendin.

“De gedachte om iets te doen met het topic ‘wat na corona?’ kwam er eigenlijk vrij snel.” vertelt Jeremy. “Mijn vriendin en ik merkten al heel snel dat we tijdens iedere wandeling op hetzelfde onderwerp uitkwamen, namelijk onze plannen na de lockdown en hoe we hieruit geraken. Zo startte het. Vooral het idee dat iedereen nu dromen en goede voornemens heeft, maar daar na de lockdown niks mee gaat doen, leek ons interessant om op in te spelen.”

Vastleggen voor morgen

Om dit idee waar te maken bouwden ze het platform whatwillyoudoaftercorona.com, waar iedereen zijn dromen en/of goede voornemens kan vereeuwigen. “Zodat ze na dit alles eraan herinnerd worden dat ze daar nog iets mee gingen doen.” 

Bezoekers scrollen op het platform zelf eerst door een soort ‘manifesto’ waarin uitgelegd wordt dat de wereld van vandaag zeker verbeterd kan worden. “Tegelijk proberen we bezoekers duidelijk te maken dat we nu een unieke kans hebben om eens stil te staan bij alles en dat ze die kans moeten grijpen.”

Gedaan met de rat race

De reacties op het initiatief? Die waren zeer positief volgens Jeremy. “We horen van heel veel mensen dat dit initiatief hen effectief heeft doen stilstaan bij het feit dat ze echt moeten genieten van de kleinere dingen. We zitten namelijk allemaal in een rat race van werken, huishouden, verbouwen… terwijl dat eigenlijk niet altijd hoeft.”

“Studio Brussel belde mij ook op om in Café Quarantaine uit te leggen wat #aftercorona is en waarvoor het staat. Hier en daar werd het initiatief ook opgepikt door andere media, dus dat is altijd wel mooi.”

Hé, weet ge nog?

Natuurlijk zullen er – net zoals tijdens de jaarwisseling – altijd mensen zijn die zich niet aan hun goede voornemens houden. Voor die mensen voorzien ze bij Friendship een friendly reminder om ervoor te zorgen dat hun ingebeitelde belofte of droom niet vergeten wordt.

“Die friendly reminder komt er in de vorm van een e-mail waarin we mensen helpen herinneren aan hun droom of voornemen. Voor ons mag die er pas komen als alles voorbij is en dat is naar onze mening pas wanneer we weer gezellig met vrienden op café kunnen. Pas dan keren we terug naar onze oude routines en dan zou het spijtig zijn om terug te hervallen in oude gewoontes.”

Wie zelf een droom of goed voornemen heeft die nog vastgebeiteld moet worden, kan dat doen op www.whatwillyoudoaftercorona.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in