Hoe pak je je communicatie aan tijdens corona? Veel bedrijven moeten nu snel beslissen welke maatregelen ze nemen en hoe ze deze naar de buitenwereld vertalen.

Finn schreef een artikel over de winnaars en verliezers van deze PR-strijd.

Hoe zorg je voor efficiƫnte communicatie tijdens deze crisis?

Uit dit artikel kwamen enkele belangrijke inzichten naar voren

  • Het gaat niet om woorden, maar om actie. Toon mensen dat jij een positieve impact wil maken tijdens deze moeilijke tijd. Zo transformeerde Van de Velde naaiateliers die doorgaans voor de productie van lingerie bestemd zijn in een plek waar snel schaarse mondmaskers kunnen vervaardigd worden.
  • Neem geen beslissingen die je winst op korte termijn opleveren, maar je ook in een kwaad daglicht bij het publiek stellen.
  • Breng de collectieve inspanningen niet in het gevaar met je acties. Mensen kunnen vooral in deze periode erg emotioneel reageren op een bedrijf dat nu duidelijk inzet op winstbejag.
  • Leef je in in de situatie van de bevolking en doe een inspanning om hen te helpen. Zo lanceerde Delhaize een oproep om ’s ochtends eerst voorrang te geven aan ouderen om hun winkelbezoek te plannen.
  • Vraag je vooral af hoe je het verschil kan maken. LVMH, een merk dat anders bekend staat om luxeproducten, besloot meteen om hun productielijn om te gooien en in te zetten voor broodnodige ontsmettingsalcohol.

Kies de juiste communicatie tijdens corona

Maak niet dezelfde fouten als deze bedrijven en kies voor impactvolle communicatie. Geen idee hoe je daar aan moet beginnen? Op onze website vind je een communicatiekit voor sociale media, speciaal ontwikkeld voor bedrijven in de coronacrisis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in