Work Smarter ging op zoek naar technologieën die door specifieke noden in de crisis in een stroomversnelling kwamen. In ons tweede blogartikel hebben we het over de versnelde democratisering van de webshop. 

We zoeken uit welke initiatieven opgezet werden om online verkoop makkelijker te maken én we spraken met Maxim Sergeant, founder en CEO van Localtomorrow NV, het bedrijf achter Bakkersonline. Hun e-commerce tool zag het aantal aanvragen voor een webshop verdriedubbelen tijdens de lockdown. 

Het ging snel, tijdens die eerste weken van de lockdown: al na enkele weken breidden heel wat standaard bakstenen boetieks en restaurants hun aanbod uit met een online kanaal voor bestellingen.

Soms verliep dat vrij eenvoudig via sociale media, e-mail of telefoon. Maar sommigen kozen resoluut voor een complete webshop. Daarin had je twee keuzes: gaan voor een gratis platform of een webshop op maat tegen betaling.

Grote spelers willen een stuk van de taart

“Elke euro twee keer omdraaien”, het is geen ongewone uitspraak in coronatijden. Nét daarom lijkt een gratis webshop platform de meest gangbare optie voor een webshophandelaar. De meest recente in het rijtje van gratis alternatieven is ongetwijfeld Facebook Shops. De sociaalnetwerksite kwam er eind mei mee aanzetten om in te spelen op de stijgende nood van handelaren zonder webshop.

Verkopen via Facebook Shops is vrij simpel én – ondanks de naam het impliceert – beperkt het je niet enkel tot Facebook. Zo kan je je producten even goed verkopen via Instagram. Bij beiden is het opzetten van je webshop relatief snel gebeurd. Als verkoper zet je je Facebook-pagina om in een zogeheten paginawinkel. Daarna voeg je je producten toe met bijhorende foto’s, je kleeft er een prijs op en klaar.

Nog een andere grote speler die probeert in te spelen op de vraag van handelaren is Google. Desondanks dat Google Shopping al in 2002 werd gelanceerd, heeft de internetgigant de feature pas in april gedeeltelijk gratis beschikbaar gesteld. De hoofdreden hiervoor was niet enkel de coronacrisis, maar voornamelijk het feit dat Google de concurrentie wil aangaan met Amazon om een stuk van de e-commerce taart te claimen.

Als een handelaar dat wil dan kan deze sinds april zijn of haar producten gratis vertonen via Google Shopping-advertenties. Dit kan simpelweg door te registreren in het Google Merchant Center en een shoppingcampagne aan te maken door het linken van een Adwords-account.  

Geen techgigant, maar wel een bekende naam in de wereld van gratis websites is Wix, een platform om websites te bouwen. Het bedrijf verzorgt makkelijk te bouwen websites met verschillende templates voor meer dan 180 miljoen gebruikers. En ook al moet je extra betalen om webshop-functionaliteiten te implementeren, toch zag het bedrijf zijn aandelen met 27% stijgen in 2020. 

De online bakker is immens populair

Hoe populair? Héél populair. De e-commerce tool op maat van de lokale bakker zag zijn aanvragen tijdens de eerste 3 maanden na de lockdown met 143% stijgen. “Tijdens de coronacrisis zijn er een 1000-tal klanten bijgekomen bovenop de bestaande 500-600,” zegt Maxim. “We kunnen dus stellen dat de coronacrisis een positieve impact had op ons bedrijf. Ook qua transacties is dat zichtbaar. In de maand mei zaten we al aan evenveel transacties als in het volledige jaar 2019. Dat zijn abnormale cijfers, maar benadrukken het nieuwe normaal.”

En ook het toekomstperspectief blijft positief volgens Maxim: “De bakkerij-industrie groeit al enkele jaren toe naar de e-commerce sector. De huidige crisis heeft dit proces in een stroomversnelling gebracht waardoor een webshop echt het nieuwe normaal is en zal blijven.”

Maar hoe bereik je 1000 nieuwe klanten? “Eigenlijk is dat via 2 kanalen gegaan. Enerzijds heb je mensen die ons organisch bereikt hebben. In ons geval is dat organisch bereik zeer hoog bij bakkers net omdat we meer bieden dan een gewone generieke webshop. Zo moeten sommige producten ingevroren worden en is de besteltijd daarvan afhankelijk. Daarvoor bieden wij specifieke functies om de productie te faciliteren en te optimaliseren, iets wat met Facebook Shops al moeilijker is.”

“Het tweede kanaal is via onze joint venture partner Puratos. Zij verkopen al 100 jaar lang innovatieve producten, ingrediënten en oplossingen voor bakkers, patissiers en chocolatiers wereldwijd,” zegt Maxim. “In het begin van de lockdown hebben we ook de koppen bij elkaar gestoken en hebben we nagedacht over hoe we de bakkerssector konden helpen. We hebben dan ‘Bakkersonline Light’ bedacht waarbij bakkers 3 maanden lang 20 gratis producten kunnen verkopen via onze diensten. Daarop kwamen heel veel positieve reacties.”

De volgende stap voor Bakkersonline? “Ons nog meer differentiëren,” antwoord Maxim. “Dit doen we enerzijds door zoveel mogelijk op maat van onze klanten te werken. We investeren continu in technologie op maat van de bakkerij-industrie. Anderzijds willen we ook sterk inzetten op een goede customer service voor alle huidige, nieuwe en toekomstige klanten, want daar ligt het verschil.” 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in