De uitbraak van COVID-19 zorgt ervoor dat organisatoren tientallen grote evenementen annuleren of uitstellen, van sectorbijeenkomsten zoals Mobile World Congress en E3, Facebook en Google’s jaarlijkse ontwikkelaarsconferenties f8 en I/O, tot muziekfestivals, waaronder Coachella.

Duizenden kleinere evenementen worden ook verstoord. In een bedrijfscontext vertegenwoordigt de inhoud slechts één aspect van het evenement. Netwerken is een ander belangrijk onderdeel: een gesprek starten bij een koffie, contactgegevens uitwisselen met degene die naast je zit of tijdens de lunch uitleggen wat je bedrijf doet.

Hoe haal je het meeste uit online evenementen?

Veel evenementen zijn op dit moment verplaatst naar online platformen. Hoewel de meeste online systemen zestig procent van wat je offline kunt doen, kunnen nabootsen, is de vraag die hoe we de kloof met de laatste veertig procent kunnen overbruggen.

Is het mogelijk om de netwerkmogelijkheden te maximaliseren, leads te verzamelen en online een sales pipeline op te bouwen? Want is het niet makkelijker om weg te lopen van een saai gesprek in een virtuele omgeving dan in de fysieke wereld?

Om hierbij te helpen, zijn er drie dingen die je kan doen in en rond online evenementen

Laat je horen

Waarom maak je niet van de gelegenheid gebruik om je deskundige mening te geven over een aantal uitdagingen waar mensen in jouw sector mee te maken hebben?

Plaats oplossingen en bied begeleiding. Tijdens een crisis hebben veel organisaties (ook freelancers) te maken met een beetje extra capaciteit. Waarom zou je niet van de gelegenheid gebruik maken om een bedrijf te helpen? ‘Pay it forward’ is een geweldige manier om terug te geve, alsook je reputatie voor de toekomst op te bouwen.

Houd het relevant

Je bent het gewend om mensen offline te ontmoeten, je weet wat je kunt verwachten en hoe je het gesprek gaande kunt houden.

Dat is online totaal anders. Als iemand met jou in contact komt, verwacht hij of zij direct te weten wie je bent, waarvoor je hier bent en wat je hem of haar kunt bieden. Het is belangrijk dat je deze informatie en relevante content of video’s deelt om dit direct te ondersteunen.

Grijp je kansen online

Online vergaderingen bieden mogelijkheden die in de offline wereld niet bestaan. De sleutel is om deze te kunnen benutten.

Hoe kan dit het beste gebeuren? Deel links naar je product, zodat nieuwe contact onmiddellijk actie kunnen ondernemen. Hoe kan je dit beter doen dan met een korte video waarin je de waarde van je product of dienst toelicht?Nog beter is een hypergepersonaliseerde use case.

Ga waar mogelijk nog een stap verder en volg op hoe betrokken je nieuw contact is. Offline is dit moeilijk, zo niet bijna onmogelijk, om te zien hoe vaak een nieuwe contactpersoon je gegevens heeft bekeken, de website heeft geopend of een specifiek aanbod heeft bekeken. Gelukkig laat de technologie dit op een eenvoudige, effectieve manier gebeuren.

Er zijn tal van tools om dit te doen, variërend van eenvoudige link trackers tot complete sales enablement platformen. Het belangrijkste is om op te vallen op een memorabele manier. Voor je deze tips gaat toepassen, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent om er het maximale uit te halen.

Dit artikel werd ingezonden door Bram Van de velde, CEO van Cardify, een virtuele oplossing om eerste interacties te optimaliseren, zowel online als in persoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in