“Hoeveel nieuwe mensen heb jij de laatste weken professioneel écht leren kennen?” De vraag kwam van Rutger Bevers, oprichter van Conversation Starter. Goede vraag, met een duidelijk antwoord: niet heel veel.

Zo bracht de Corona-crisis voor Conversation Starter de gelegenheid om netwerken een krachtige virtuele duw in de rug te geven, met “Veerkracht” op 5 mei, hun eerste online netwerkevent.

Toevallige ontmoetingen

“De beste samenwerkingen komen voort uit toevallige ontmoetingen,” zo vertelt Rutger ons. “Gesprekken met collega-ondernemers, klanten-in-spe of experts uit je branche, ze kunnen van goudwaarde zijn. Het is niet omdat evenementen afgelast zijn, dat we die motor moeten laten stilvallen.”

Dat is wat Veerkracht wil betekenen: een waardig alternatief voor een drukbezochte beurs of netwerkevent, waar ondernemers waarde scheppen door met elkaar een klapke te doen, over funding en mentoring, uitdagingen en oplossingen, en business development in het algemeen. 

Meer dan een videogesprek

Doel van dit evenement is dus de impact van de crisis te verkleinen en ondernemers toch samen te brengen, ondanks de afstand. De hele boel verloopt digitaal, maar er zit meer achter dan alleen een videogesprek. Je kan meetings gericht op voorhand inplannen dankzij de matchmaking-functionaliteiten van het platform.

Het concept werd al een paar keer eerder geproefdraaid, maar nog nooit eerder op zulke grote schaal: niet minder dan 20.000 contacten werden uitgenodigd. Technisch zijn ze er dan ook helemaal klaar voor: “Indien er duizenden mensen zouden opdagen, moet ik onze servers wellicht upgraden,” lacht Rutger, “maar we zijn op alles voorbereid.”

Het evenement wordt ondersteund door partners als Startups.be, Scale-ups.eu, Imec.istart, BelCham, WinWinner, Teamleader, de Steden Antwerpen en Gent, PMV, Start it @KBC en Agoria.

Eenvoudig

Het opzet is simpel: je maakt een profiel aan en voegt je kennis en vaardigheden toe aan dit profiel. Duid zeker aan wat je te bieden hebt of waar je naar op zoek bent. Snel even instellen wanneer je beschikbaar bent en je profiel is klaar. Dan is het aan jou om te kijken met wie jij graag in contact komt. 

Bij ieder gesprek zal er een timer aanwezig zijn die aftelt. Zo lopen de gesprekken ook niet langer uit dan voorzien. Gesprekken duren standaard 12 minuten.

Dit evenement gaat door op 5 mei van 16u tot 18u30. Deelnemers hoeven niet heel dat tijdsslot beschikbaar te zijn. Doe zelf ook mee aan dit initiatief en maak hier een gratis profiel aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in