In de voorbije weken zagen we hoe bedrijven gedwongen werden om zich aan te passen aan ‘het nieuwe normaal’ ten gevolge van de coronacrisis. Producten en diensten werden massaal veranderd om te voldoen aan de noden van de nieuwe consument, die amper of niet het huis verlaat. 

Maar net zoals andere crisissen gaat ook deze crisis niet alleen gepaard met verandering,  maar ook met vernieuwing. Want tijdens en na een crisis ontstaan vaak nieuwe initiatieven, die op hun beurt zorgen voor opportuniteiten.

Yannick Khayati, marketing director bij het snel groeiende Upthrust, pende voor ons in dit blogartikel 8 voorbeelden van bedrijven neer die erin slaagden om van koers te veranderen.

Wie zijn inkomen uit ‘dezelfde’ activiteiten wil blijven halen, dient creatief te zijn. Dat mag zelfs een understatement genoemd worden. Zo zag ik zelfs al een ‘drive thru’-stripclub passeren op sociale media. De harde feiten zijn echter dat heel wat bedrijven – zelfs de creatieve stripclubs – niet de volle 100% van hun inkomen halen, integendeel. Veel van de bedrijfsleiders die ik reeds sprak, zagen een terugval naar minder dan 50% van hun normale omzet. 

Naast inkomstenverlies zag ik ook heel wat mensen die intussen hun job verloren zijn. Neem bijvoorbeeld maar eens een kijkje op de website layoffs.fyi. Hier worden de ontslagen van – voornamelijk Amerikaanse – techbedrijven bijgehouden. Sinds 2 juni hebben 481 bedrijven ruim 62.000 mensen op straat gezet. Dat zijn zeer trieste cijfers.

Het inslaan van een nieuwe weg

Maar er is ook beter nieuws. Ondernemers zijn namelijk behoorlijk weerbarstig, en vaak gaan periodes van crisis gepaard met nieuwe opportuniteiten. Bovendien zijn mensen van nature echte ‘bouwers’. Deze crisis is een versneld startschot om onze toekomst te creëren, en niet zomaar te wachten op de verhoopte zonneschijn na de regen. Voor vele bedrijven wordt het transformeren om te overleven. 

Waar we nu al bijna drie maanden in deze situatie zitten, zien we dat er heel wat bedrijven in geslaagd zijn om hun koers te veranderen. Daarbovenop zie je ook nieuwe initiatieven ontstaan en dat maakt die ‘toekomst’ waar ik het net over had extra beloftevol.

Natuurlijk is het aanhalen van transformaties en opportuniteiten niet voldoende. Zodus: 8 concrete voorbeelden van bestaande bedrijven die gezorgd hebben voor hun eigen zonneschijn na de regen.

1) Uber breidt leverdiensten uit

Het bedrijf Uber – voornamelijk gekend voor personenvervoer – kwam al snel met twee pivots in de vorm van twee nieuwe diensten. Zo lanceerden ze Uber Connect, een dienst die Uber-gebruikers de mogelijkheid geeft om elkaar pakjes op te sturen.

Ook introduceerde het bedrijf The Work Hub aan zijn chauffeurs. Dit is een hub waarin alternatieve vormen van leveringen – vaak B2B – aangeboden worden om te compenseren met het tekort aan werk waar veel chauffeurs mee kampen. 

2) Contactloos betalen én ontvangen met Rappi

The Work Hub van Latijns-Amerika, zo kan je leverdienst Rappi het beste omschrijven. Toen de coronacrisis uitbrak, sloeg het bedrijf de handen in elkaar met het Amerikaanse Kiwibot om volop in te zetten op contactloze leveringen aan huis. De technologie hierachter? Zelfrijdende robots natuurlijk!

Momenteel zijn ze bij Rappi bezig met een pilot program waarin ze testen of het ook effectief werkt. Gezien ze ook van plan zijn om uit te breiden, lijkt het idee alvast aan te slaan. 

3) Je burger zelf in elkaar knutselen met Shake Shack

Veel restaurants zijn overgeschakeld op delivery. Een aantal gaat zelfs nog een stapje verder met DIY-pakketten. Zo kan je bij de Amerikaanse hamburgerketen Shake Shack bijvoorbeeld een DIY-kit bestellen op Uber Eats om zelf je burger ineen te flansen.

En ook bij ons zijn de meeste restaurants ondertussen – gelukkig maar – behoorlijk flexibel geworden in het overschakelen naar delivery. Want zeg nu zelf: de stoofvlees met frietjes van je favoriete bistro of die groene curry van de Thai om de hoek kun je ook niet eeuwig blijven missen.

4) Fit in uw kot met Telenet

Hun hoofdactiviteiten bleven gedurende de crisis dan wel hetzelfde, toch zag Telenet een opportuniteit met remote fitness. Ze lanceerden met Play Fit een initiatief om je woonkamer om te toveren tot een fitnessruimte. Dit doen ze door gratis kwalitatieve ‘lockdown workouts’ aan te bieden met onder andere yoga sessies van Ingeborg en HIIT-sessies met coaches van The Brick. 

Telenet is trouwens lang niet de enigste die aan remote fitness doet. Basic Fit heeft een (gratis) fitness app voor iedereen en Sportclub Het Eiland streamt al haar groepslessen online.

5) De virtuele modeshow van Hanifa

Het idee voor een online modeshow was niet nieuw voor Anifa Mvueba, oprichtster en designer van modemerk Hanifa. Ze speelde vijf jaar geleden al met de gedachte, maar miste toen nog de kennis om 3D-renders van haar collecties te maken en deze ook te animeren.

Enkele jaren, een opleiding 3D-design software en een crisis later kan ze dat wel. Die kennis gebruikte ze om haar – ondertussen wereldwijd gedeelde – collectie heruit te vinden door deze digitaal in 3D voor te stellen. 

Corona-initiatieven

Naast bestaande bedrijven die een switch maakten, zagen gelukkig ook heel wat nieuwe initiatieven het licht. Hier zijn er alvast drie:

6) Snel inkomsten genereren met Moderndayjobs

Een tijd terug zag Moderndayjobs het licht. Deze website heeft meer dan 100 manieren om geld te verdienen op het internet gebundeld.

7) Virtueel op de koffie met Cuppa

Cuppa noemt zichzelf een ‘social un-distancing platform’. De tool plant automatisch virtuele koffies in met interessante mensen via Twitter. Waar de traditionele netwerkborrel nu (en nog wel een tijdje) zeer lastig is, zijn dit soort tools een zege. 

Virtueel netwerken is dan ook onmiskenbaar een trend. Van virtuele conferenties tot online netwerkevents in speeddate-stijl, er zullen de komende tijd nog wel wat ‘chatroulettes voor het bedrijfsleven’ ontstaan.

8) Fe(e)d the nurses

Het mag dan wel geen bedrijf zijn, maar voor mij was het initiatief  ‘Feed the nurses’ toch echt hét symbool van solidariteit en mensen helpen. Als collectief besloten enkele chefs om hun kookkunsten te gebruiken om zoveel mogelijk hulpverleners uit ziekenhuizen en zorgcentra te voorzien van lekkere maaltijden. 

Het initiatief is ondertussen geëindigd na 10 weken, maar zal zeker niet zomaar vergeten worden. In totaal maakten de chefs zo’n 150.000 gerechten in die periode. Straf.

En mijn onderneming dan?

Pivoteren met je bedrijf is voor de meesten dan wel niet meer nodig, het is nooit slecht om een plan achter de hand hebben. Om die reden heb ik een simpel stappenplan uitgedokterd om als onderneming zelf aan de slag te gaan:

  1. Communication is key. Probeer meer dan ooit met klanten te communiceren.
  2. Ken je klant. Achterhaal wat je klanten hun (grootste) problemen zijn tijdens deze periode.
  3. Wees creatief. Tracht deze problemen op te lossen, op een manier die gerelateerd is aan jouw business uiteraard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in