We merken allemaal dagelijks de ontwrichting die de COVID-19 uitbraak heeft veroorzaakt in het bedrijfsleven. Bedrijfsonderbreking, verlies van inkomsten en allerlei andere uitdagingen zijn voor velen helaas nog steeds onvermijdelijk. Toch wil dit niet betekenen dat je als organisatie moet stilzitten, integendeel. 

Kelly Van Dijk, marketingverantwoordelijke bij PM Networking, schreef deze blog om jouw organisatie financiële schade te helpen voorkomen. Het hulpmiddel dat ze daarbij naar voor schuift? KlantAlert: een overzichtelijk dashboard in de vorm van een applicatie. 

Oké, de economische gevolgen van de plotselinge stilstand zal voor ontzettend veel bedrijven grote gevolgen hebben die nu nog niet te overzien zijn. Dat betekent echter niet dat je als organisatie moet wachten tot het te laat is. Want één ding is duidelijk geworden in de afgelopen maanden: wanneer je in staat bent om ‘out of the box’ te denken, kan je van iedere situatie een kans maken. “Never waste a good crisis!” 

Direct actie ondernemen in je klantenbestand

Iets waar veel ondernemers niet bij stilstaan, zijn de risico’s die faillissementen en aanvragen tot uitstel van betaling vormen binnen het klanten- of leveranciersbestand. 

Wanneer één van je klanten failliet wordt verklaard of uitstel van betaling aanvraagt, krijg je dit vaak niet direct te horen. Hierdoor gaat je productlevering of levering van diensten toch door. Dit creëert het probleem dat je klant niet langer meer in staat is om de kosten te voldoen, waardoor jij met de financiële schade achterblijft. De touwtjes in handen houden is in deze tijden essentieel en maakt tijdens de huidige coronacrisis het verschil.

De juiste informatie bundelen, maakt het verschil

Nu diverse media ook steeds vaker melden dat n.a.v. de coronacrisis ons land een grote faillissementsgolf staat te wachten, is het tijd om na te denken over de invloed die dit kan hebben op jouw eigen organisatie.

Wat kan je doen om financiële schade voor te zijn? 

Er wordt dagelijks veel informatie rondom faillissementen online gepubliceerd. Dit wordt ook gepubliceerd op bedrijfs-, branche- en regionaal niveau. Al deze informatie is voor iedereen beschikbaar, maar staat versplinterd over allerlei websites. Op deze manier krijg je niet het directe inzicht wat voor invloed een faillissement heeft op uw klantenbestand. Het is bijna onmogelijk om goed op de hoogte te zijn van de status waarin je klanten zich bevinden, laat staan om te beslissen welke acties je als organisatie moet nemen.

Alle informatie binnen handbereik

Stel dat je direct op de hoogte gebracht kunt worden wanneer één van je klanten of leveranciers in jouw klantenbestand failliet wordt verklaard of uitstel van betaling aanvraagt. Wanneer je dan ook nog eens gebruik maakt van een boekhoud of CRM-pakket (bijv. Teamleader), heb je de juiste tooling om dit te kunnen realiseren al in handen. 

Met KlantAlert wordt er een koppeling tot stand gebracht tussen Teamleader en informatie die dagelijks synchroniseert inzake faillissementen en uitstel van betaling. Deze data wordt in de KlantAlert Portal verrijkt met gegevens van de Kamer van Koophandel, en die van het CBS. Zodra er een match wordt gevonden o.b.v. het KVK-nummer in het klantenbestand van de KlantAlert-gebruiker ontvangt hij/zij direct een melding via e-mail. Met de informatie uit de Portal kunnen meteen de nodige acties worden ondernomen. Zo kunnen bijv. doorlopende diensten en/of product leveringen worden stopgezet, waardoor er geen onnodige financiële schade ontstaat. 

Daarnaast wordt alle informatie in één overzichtelijke portal gepubliceerd, zodat je altijd kunt kijken naar de laatste stand van zaken binnen jouw klantenbestand. Ook levert deze informatie je de mogelijkheid om regelmatig je boekhoud of CRM-systeem op te schonen, zodat er geen vervuiling ontstaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in