Bedrijven die het hoofd boven water willen houden in lastige tijden, hebben helder inzicht nodig in hun cijfers. Niet achteraf wanneer het te laat is, maar in real-time. En liefst zonder telkens een halve dag in de data te moeten duiken.

De heren van Crony Robots zijn specialisten ter zake. Op 15 juli vertelden zij in een laagdrempelige webinar hoe en waarom zo’n dashboard belangrijk is én ook voor kleinere bedrijven binnen handbereik ligt. In deze blog lichten ze alvast een tipje van de sluier op.

De coronacrisis is een schok voor ondernemers. Door de nieuwe uitdagingen is het belangrijker dan ooit om je cijfers op orde te hebben. Thuiswerkend personeel bemoeilijkt het houden van overzicht en de financiële druk groeit. De huidige situatie vraagt om een nauwkeurig cmanagement, maar hoe stuur je je doelen op basis van data?

Voorkom verrassingen, voorspel verandering

De crisis dwingt ondernemers om vooruit te denken. Door vroegtijdig in te spelen op zwakheden in processen wordt het team op tijd bijgestuurd en wordt eventuele financiële terugloop vermeden. ‘Voorkomen is beter dan genezen’, zo luidt het credo en direct inzicht is de sleutel daartoe.

Voor goed inzicht is echter heel veel data nodig en vooralsnog wordt die data voornamelijk verzameld door het uitpluizen van rapporten en spreadsheets. In veel gevallen ligt er tevens een schat aan waardevolle data verborgen in verschillende softwaresystemen en tools, waarvan slechts een fractie voor handen is.

In de gevallen waarbij het ondernemers is gelukt om een relevante hoeveelheid data inzichtelijk te maken, is dit vaak met terugwerkende kracht. Op basis van resultaten uit het verleden worden processen bijgestuurd. Vaak is dat te laat, zeker in onvoorspelbare tijden als deze.

Vooral nú zouden alle ondernemers moeten beschikken over middelen om op simpele wijze, altijd en overal, actueel inzicht te hebben in de relevante data van hun organisatie. Gelukkig zijn die middelen er. Wij leggen ze voor je uit in de webinar.

Schrijf je in voor de webinar en leer hoe je een helder en compact dashboard bouwt voor je onderneming.

Kritieke prestatie-indicatoren en dashboarding

Als ondernemer heb je waarschijnlijk al (een vorm van) kritieke prestatie- indicatoren (KPI’s) voor je organisatie opgesteld. Misschien heb je ze in je hoofd, in je notities of al helemaal uitgewerkt. In alle gevallen is het lastig om je KPI’s goed te kunnen meten op basis van data.

Het biedt uitkomst om je KPI’s weer te geven op een compact en helder dashboard. Dat valt simpel te vergelijken met de meters op het dashboard van een auto: het laat zien hoe hard je gaat, waar je sneller moet en waar je mogelijk uit de bocht vliegt. Zo heb je alle tijd om bij te sturen.

Bijzondere tijden vereisen bijzondere aandacht voor bepaalde KPI’s. Zo is inzicht in declarabiliteit van thuiswerkers, financiële ontwikkeling en betalingsgedrag van klanten van groot belang. Juist nu.

De KPI’s meten niet alleen je huidige status, maar ook hoever je nog verwijderd bent van je doelen en wat ervoor nodig is om deze te halen. De kleurrijke visuals van het digitale dashboard verschaffen een volledig en up-to-date inzicht, zodat je niet meer voorafgaand aan elke meeting rapporten hoeft te downloaden en verspreiden. Je kunt altijd en overal op sturen aan de hand van de actuele situatie.

In onze webinar bieden we niet alleen uitleg en bruikbare hulpmiddelen, maar we hopen je ook enthousiast te maken om er echt aan te beginnen. Zo blijf jij de gevolgen van corona voor.

1 REACTIE

  1. Helaas past 15 juli om 16:00 niet om aan deze webinar deel te nemen. Zijn er andere momenten voorzien?
    Zoniet, kunnen we op een later moment de herhaling hiervan bekijken.
    Wij werken reeds met TeamLeader en willen wel eens kijken wat voor ons verder bruikbaar zou kunnen zijn.
    Met dank en vriendelijke groeten,
    Myriam@braintower.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in