Ondernemers worden doorgaans gekenmerkt door een zekere weerbarstigheid. Geen periode in de recente geschiedenis heeft dat beter onderstreept dan nu: op zijn minst moet er kordaat en kritisch naar de kosten worden gekeken; in veel gevallen moeten ondernemers zich willens nillens gaan heruitvinden om te overleven of zelfs te overwinnen.

Work Smarter sprak met 3 bedrijven die niet bij de corona-pakken bleven zitten, en hun business – tijdelijk of permanent – ingrijpend hebben veranderd.

Creatief door de crisis: 3 Belgische bedrijven & hun corona-pivot.

Inzert 3D: online events met alle voordelen van real-life events

Voor Sander Diels, oprichter van Inzert 3D, was het vrij snel duidelijk: deze crisis was dé uitgelezen kans om met zijn bedrijf – daarvoor onder de naam “Inzert Graphics” – de focus meer op het digitale te leggen. 

Toegegeven: de sprong naar het digitale was er geen in het ongewisse. Voor de epidemie uitbrak, specialiseerde Inzert 3D zich namelijk al in 3D en VR. Dit is nog steeds het geval, maar: veel van die diensten werden ingezet op beurzen of hingen af van een fysieke component. Zo kan je bij Inzert Graphics terecht om je hele team te laten 3D-scannen tot verfijnde miniatuurtjes, een holografische projectie te maken of een product te demonstreren via 3D-animatie.

In een wereld zonder bedrijfsevents of conferenties moest het allemaal nét even anders. Dus besloot Inzert 3D de handen in elkaar te slaan met zijn partners om volwaardige business events in 3D op te zetten voor de B2B-markt.

Boven: de focus voor corona, bestaande uit onder andere support op events en creatie van 3D miniaturen, 3D-scans, 3D-animaties.
Onder: de focus tijdens/na corona, bestaande uit 3D business events op basis van een eigen avatar, in combinatie met de activiteiten van voor de crisis.

De techniek en technologie achter een 3D-event is dan wel ingewikkeld, het concept zelf is dat niet. De bedoeling is dat een volledig event nagebootst wordt in 3D. Zo kan je als bezoeker op basis van je foto of een 3D scan een 3D-avatar laten maken waarmee je rondloopt op het event. Met die avatar heb je dan de mogelijkheid om standen te bezoeken, presentaties bij te wonen of met bezoekers en medewerkers in interactie te treden en te netwerken. Dat laatste kan trouwens op twee manieren, namelijk door te chatten met elkaar of via voice chat.

Stay Alert: kennis uit de eventsector in crisistijden inzetten

Ook voor François Verhoeven kwam de lockdown – en vooral het verbod op alle vormen van bijeenkomsten – hard aan. Met zijn bedrijven Pink Orange Events & Incentives en Total-E Event Support biedt hij een totaalconcept aan voor events en beurzen. Door de maatregelen dreigde hij al deze inkomsten van de ene dag op de andere te verliezen.

Om niet bij de pakken te blijven zitten, besloot François direct na te denken over de nieuwe noden die deze crisis had gecreëerd:  “Hoe ziet deze nieuwe wereld eruit? Waar zijn wij goed in? Welke rol kunnen wij spelen?”

Vanuit die vragen kwam hij met zijn team uit op 3 zaken waar ze in de eventsector goed in zijn: tijdelijke constructies opzetten, en veiligheid en hygiëne waarborgen op plaatsen waar veel mensen samenkomen.

Boven: de focus voor corona, (nog steeds) bestaande uit opzetten en organiseren van events, verhuren van feestmateriaal…
Onder: de focus tijdens/corona, bestaande uit diensten en materiaal om de veiligheid en hygiëne te waarborgen na de lockdown.

Met de kennis van die zaken werd Stay Alert opgericht, een bedrijf dat materialen en diensten voorziet om de heropstart in verschillende sectoren mee te ondersteunen. Volgens François zijn er namelijk heel veel bedrijven die willen herstarten, maar niet goed weten hoe ze dit efficiënt en veilig kunnen doen. Lang niet alleen social distancing is belangrijk bij zo een heropstart, ook de omgeving moet volledig afgestemd zijn op de strenge veiligheidsmaatregelen.

Om aan die veiligheidsmaatregelen te voldoen, ontwikkelde Stay Alert verschillende opstellingen met elk hun eigen nut. Een eyecatcher hierbij zijn hun “viewboxes”. Zo een viewbox bestaat uit scheidingswanden om binnen- en buitengaande mensen te scheiden, maar ook over temperatuurmeters en handgel dispensers. Daarnaast hebben ze ook een groot gamma aan informatiedragers en meubilair die gebruikt kunnen worden in verschillende toepassingen.

Merchandise Essentials: je mondmasker als marketinginstrument

De core business van Merchandise Essentials? Ervoor zorgen dat bedrijven hun klanten en medewerkers tot ambassadeurs kunnen maken via branded merchandise. Dit kan gaan van een simpel t-shirt of pet tot zwem- en sportkleding. Maar toen een groot deel van de aanvragen on hold werden geplaatst, moesten ook Niels Vandecasteele en Steven Callens, founders van Merchandise Essentials, hun strategie herbekijken.

Een groot deel van die nieuwe strategie was er een die antwoord bood op een algemene vraag van de regering, namelijk het produceren van mondmaskers.

Boven: de focus voor corona, (nog steeds) bestaande uit creatie en productie van merchandise voor verschillende markten.
Onder: de focus tijdens/na corona, bestaande uit creatie en personalisatie van mondmaskers.

Omdat de procedure van het maken van zo’n mondmasker ongeveer hetzelfde is als die van een t-shirt, was er geen ingewikkelde overgangsfase. Eerst begon Merchandise Essentials voorzichtig met blanco maskers voor bevriende apothekers. Naarmate de vraag steeg, werd ook het productieproces geoptimaliseerd en werd de optie bekeken om personalisatie toe te passen. Dat bleek een schot in de roos te zijn, met meer dan 1.5 miljoen geproduceerde maskers in de eerste 10 dagen.

Natuurlijk willen ze bij Merchandise Essentials de focus niet enkel op mondmaskers houden, maar hopen ze op langere termijn gewoon weer de algemene merchandise bestellingen binnen te krijgen. Desalniettemin blijft de productie wel tot hun portfolio behoren, om in de toekomst bedrijven en particulieren te voorzien wanneer er opflakkeringen van het virus zich voordoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in