Sinds kort vind je op Work Smarter, rechts onderaan de homepagina, de onnavolgbare Coronabot. 

“De Coronabot?” Jawel, de Coronabot: een chatbot die zoveel mogelijk antwoorden probeert te verzamelen op vragen rond COVID-19, en dan vooral de invloed van deze virale crisis op bedrijven.

Deze chatbot is er natuurlijk niet vanzelf verschenen. Work Smarter en Teamleader partneren met Coronabot om bedrijven op een efficiënte manier duidelijke antwoorden te bieden in deze moeilijke tijden. De Coronabot werd ontwikkeld door Bothive, i.s.m. Finplex, ING, SD Worx en Xerius.

Door de bomen het bos niet zien.

We worden overstelpt met informatie: nieuwe cijfers, nieuwe maatregelen, nieuwe ontwikkelingen. Het is geen sinecure om het allemaal bij te houden. Bij Finplex zagen ze op 13 maart de bui al hangen. Glenn Vandamme, digitaal strateeg bij Finplex, nam meteen het initiatief. Een paar telefoontjes naar partners en het project zat in de startblokken. Bothive produceerde in sneltempo een chatbot, de andere partners zorgden voor data waar de Coronabot mee kon werken. Glenn was de tussenpersoon die het allemaal in goede banen leidde, daarnaast verzorgde hij de marketing. 72 uur later was de Coronabot een feit.

Een centraal infopunt.

Deze chatbot haalt zijn informatie uit verschillende officiële bronnen (VLAIO en www.vlaanderen.be/corona) en gebruikt deze om te antwoorden op jouw vragen. Simple as that! Momenteel kan de Coronabot voornamelijk antwoord geven op vragen over de steunmaatregelen en de kenmerken van het virus. Maar sinds kort is er ook live support met wie je kunt chatten. Mocht hij niet op je vragen kunnen antwoorden, verwijst de chatbot je door naar het e-mailadres van een medewerker. Deze beantwoordt dan je vraag zo correct mogelijk.

Slimmer en slimmer.

Een chatbot leert continu bij. Ieder gesprek maakt hem slimmer en slimmer. Momenteel hebben al 1500 mensen gechat met de Coronabot. Naarmate hij slimmer wordt, is het de bedoeling dat hij op meer soorten vragen zal kunnen antwoorden. Wanneer de maatregelen versoepelen en bedrijven weer zullen opstarten, zullen er waarschijnlijk tal van vragen naar boven komen over hoe dit allemaal precies zal gebeuren. Daarmee weet de Coronabot ongetwijfeld raad. Daarnaast wordt ook elk gesprek en elke gestelde vraag bekeken en opgenomen in het systeem.

Waar is de Coronabot nieuwsgierig naar?

  • Ontwikkelingen in onderzoek naar het virus.
  • De versoepeling van de maatregelen.
  • De heropstart van het bedrijf.
  • De hygiëne waarborgen op het werk.

Wat wil je weten?

Aarzel niet om een klapke te doen met de Coronabot. Dat werkt het best als je er tegen praat zoals je tegen een gewoon persoon praat. Onthoud wel dat het nog steeds om een chatbot gaat. Simpele formuleringen werken het beste.

Je vindt de chatbot rechts onderaan op de homepage, of op de Coronabot-website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in